CSA Grondsmaak

Het bedrijf

CSA Grondsmaak streek in 2013 neer in Kontich, met als doel op een biologische manier groenten te kweken en hiermee de landbouw en de boerderij dichter bij de mensen te brengen . 

Het eerste en tweede seizoen werd er geteeld voor 60 gezinnen. Ondertussen teelt de CSA maar liefst voor 130 gezinnen, die het jaar rond zelf groenten van het veld oogsten en verwerken in hun maaltijden. 

Grondsmaak teelt vooral zoveel en zo divers mogelijk, zo voorziet ze altijd wat lekkers voor de groentenliefhebber die het bestaan van de CSA mede mogelijk maakt. 

De nadruk legt het bedrijf vooral op seizoengroenten, zo proberen Corazon en haar team de impact op het milieu te minimaliseren en ook de werkdruk op het veld menselijk te houden. Bovendien is er ook een zelfoogst bloementuin waar je terecht kan.

Corazon woont ondertussen met haar wederhelft Zeno Wendelen en hun 2 dochters  op het veld. Dit geeft de boerderij een extra boost en maakt van de boerendroom een haalbare kaart. Haar passie wil ze via de CSA graag met de lokale bevolking delen!

Het team

Corazon, de drijvende kracht
CSA Grondsmaak werd in 2013 opgestart door de blije boerinnen Corazon De Raeymaecker en Ineke Dockx. Ineke werd coördinator van de biologische landbouwopleiding en Corazon zette het bedrijf verder.

Zeno
Partner van Corazon en de man die - naast zijn eigen job - mee zijn schouders zet onder het project.