Eikenhoeve

Het bedrijf

Deze Kontichse melkveeboerderij is een echt familiebedrijf, gelegen op het Kontichhof 11. Al 4 generaties lang werken ze hier met een passie voor koeien, waarbij zorg voor mens en dier centraal staat. De koeien lopen van de lente tot de herfst buiten in de wei. Ze leveren overheerlijke melk, waarvan een deel verwerkt wordt tot yoghurt. 

Met de teelt van maïs, gras, bieten, graan en stro is de Eikenhoeve grotendeels zelfvoorzienend op vlak van voeder voor zijn koeien. Ze dragen zorg voor de biodiversiteit, door verschillende klaversoorten op hun grasland percelen te zaaien, de waterlopen rondom hun velden te reinigen en de grasbermen te onderhouden.  

Sinds 2018 is de Eikenhoeve een zorgboerderij die kwetsbare personen een zinvolle dagbesteding geeft. Deze familie wilt de landbouw weer dichterbij de consument brengen en iedereen doen genieten van eerlijke melkproducten, recht van de hoeve.

Het team

Gert Cools
Gert combineert het boerderijwerk met een job in de IT. Hij kreeg de passie voor de boerenstiel over van zijn vrouw en schoonouders. Samen met zijn schoonvader Fons is hij bedrijfsleider van de Eikenhoeve.

Karen Hoefkens
Karen werkt voltijds en springt waar nodig bij op de boerderij, voornamelijk voorde zuivelverwerking en leveringen. Ze kreeg de boerenstiel mee van thuis uit.

Alfons Hoefkens
Karens vader, Alfons, zijn taken als bedrijfsleider zijn divers: melken, verzorgen van de koeien, bewerken van het land en het machinepark onderhouden. 

Marleen de Voegt
Naast het melken en verzorgen van de koeien en kalfjes neemt Marleen de zorgtak op zich.. Een greep uit dit takenpakket is kalfjes eten geven, voederen, stallen uitmesten, altijd op maat van de zorggast. Hier haalt ze veel voldoening uit.

Zoontjes Gust en Cyriel
Ook zoontjes Gust en Cyriel dragen hun steentje bij. Ze helpen met kalfjes verzorgen en stallen uitmesten. Soms zijn ze zelfs te vinden op de tractor…