Het Vrijselhof

Het bedrijf en het team

Het Vrijselhof is het bedrijf achter Christie en Joe Dieryck, een Amerikaanse sommelier en een Belgische boomverzorger. 

Hun gezamenlijke passies voor smaak, voedsel en natuur hebben hen ertoe gebracht om de eeuwenoude boerderij “Het Vrijselhof” in Kontich over te nemen in december 2016.

Deze erf is gelegen tegen het wandel- en natuurgebied “De Vuile Plas”, op 5 minuten van de afrit Kontich van de E19 of op 7 minuten van de A12 in Wilrijk. 

Op het land en in de gebouwen probeert het koppel in harmonie met hun omgeving een permacultuur project uit te werken, aangevuld met principes uit de circulaire economie en dit met naleving van de wetgeving voor biologische productie (voor zover dit mogelijk is). 

Zo maken zij hun eigen compost om de bodem te voeden, oogsten zij het zaad van hun planten om deze het volgend seizoen weer uit te zaaien en werken zij met dieren die een rol spelen in ons systeem.

Ze verkopen hun producten rechtstreeks aan de consument zodat zij hun afnemers zouden kennen en een gemeenschap kunnen opbouwen van mensen die hun steunen in hun onderneming én zich terugvinden in de principes van hun landbouwbedrijf. 

Ze hebben nog grootse plannen voor de toekomst, dus houd hun zeker in de gaten!