Lievekenshoeve

Het bedrijf

De familie Ruytjens boert al drie generaties in de Halfstraat in Aartselaar en waarschijnlijk stopt de lijn boeren in de familie bij hen.

Tot 5 jaar geleden was dit een rasecht melkveebedrijf, daar het hele bedrijf en de gronden volledig in natuurgebied vallen, werd het boeren echter steeds moeilijker.

De bemesting diende geleidelijk afgebouwd te worden om in 2020 te evolueren naar nulbemesting.

Daarom besliste het bedrijf om over te schakelen op akkerbouw. 

De familie kweekt maïs, aardappelen en gras. Daarnaast beschikt het bedrijf over een detailhandel waarbij ze wekelijks aardappelen en zuivel op bestelling aan huis leveren.

Het team

Boer Lieven
Lieven is steeds met hart en ziel melkveehouder geweest, maar heeft sinds 5 jaar de overstap gemaakt naar de detailhandel. De zwaarste lading aardappelen of een grote bak water? Lieven draagt het tot aan uw deur. In de drukste periodes springt hij zoon Stijn bij in de akkerbouw.

Boerin Lief
Heb je zuivel, aardappelen, fruitsap of water nodig? Lief brengt uw bestelling aan huis met de liefste glimlach.

Stijn
De zoon des huizes neemt de teelt van maïs, aardappelen en gras vooral voor zijn rekening. Daarnaast werkt hij nog in loondienst voor een grondveredelingsbedrijf.

Liselot
Dochter des huizes, heeft het nest al een tijdje verlaten en werkt als paliatieve verpleegster. Uiteraard blijft ze de landbouwbezigheden nog vanop de achtergrond volgen, want een landbouwbedrijf blijft altijd in je bloed zitten.