Van der Heyden - Van den Broeck

Het bedrijf

Bart en Ilse baten een melkveebedrijf uit met een beperkt aandeel akkerbouw. Hij is maar liefst de vierde de generatie Van der Heyden op de Bosmanshoeve. 

In 1992 heeft het koppel het bedrijf overgenomen van zijn ouders, door omstandigheden zijn ze zich in de loop der tijd meer in melkvee gaan specialiseren en minder in akkerbouw.

De kans om de boerderij te kopen, diende zich aan in 2002.

In 2010 investeerden Bart en Ilse in hun bedrijf, zo is er een nieuwe stal gebouwd voor de melkkoeien met melkrobots.

Het bedrijf is gelegen in de Boshoekstraat te Hove, een laatste stuk open ruimte in de gemeente Hove. Om voldoende voer te kunnen telen wordt er grond gewerkt in 8 gemeenten.

Het team

Boer Bart
Hij leidt samen met Ilse het bedrijf, met hulp van Ilse en de kinderen als ze tijd hebben. Hij neemt het werk in de stallen voor zijn rekening, alsook het werk op het veld: teelt van gras, mais, tarwe en luzerne (ruwvoer voor de dieren). Ook de administratieve taken worden verdeeld: Bart neemt de vee-en teeltadministratie op zich.

Boerin Ilse
Ilse doet het werk in de stallen samen met Bart, sporadisch neemt ze ook veldwerk voor haar rekening. Ilse is de kracht achter de kalveren en zij volgt ook de koeien op de voet. De financiĆ«le administratie kent geen geheimen voor haar!

Jens
Jens, de oudste zoon, neemt naast zijn job buitenshuis nog veel tractorwerk op zich. Zijn passie voor techniek zet hij in bij het onderhoud en reparaties aan het machinepark en de gebouwen. Het liefst bedenkt en construeert hij verbeteringen aan het materiaal op het bedrijf.

Fran en Fien
Geboren en getogen in het bedrijf, helpen de kinderen daar waar ze kunnen mee in de stallen, maar ook op het veld.