Subsidies klasbezoek landbouwers

Lespakketten brengen de leerlingen naar buiten

Tijdens het project Boerderleren ontwikkelde de Streekvereniging Zuidrand samen met de Hooibeekhoeve en studenten van de Thomas More hogeschool verschillende lespakketten voor de tweede graad lager onderwijs.

Er werden in totaal 24 activiteiten in en rond de boerderij ontwikkeld rond de thema’s seizoenen, bodem, mest, water, plantengroei, klimaat en duurzame landbouw. Het lessenpakket werd modulair opgesteld, klassen en landbouwers kunnen dus samen beslissen welke activiteiten ze tijdens het bezoek willen doen.

De handleiding en bijlagen vind je hieronder terug.

Zes landbouwers sprongen mee op de kar:

Je kan de landbouwer rechtstreeks contacteren voor een klasbezoek. Vermeld zeker het project Boerderleren bij je reservatie.

Subsidie

Jouw school komt in aanmerking voor een subsidie via de Streekvereniging Zuidrand voor elk klasbezoek in kader van het lessenpakket Boerderleren.

Elke klas uit de tweede graad die op bezoek gaat bij één van de bovenstaande landbouwers met behulp van het lessenpakket Boerderleren kan tot 50 euro per klasbezoek teruggestort krijgen (50% van de factuur, met een maximum van 50 euro per bezoek). Elke klas kan jaarlijks maximum twee keer deze subsidie aanvragen. 

Om aanspraak te maken op deze subsidie, vul je onderstaand document in, laat je dit ondertekenen door de deelnemende landbouwer, en bezorg je dit terug via info@dezuidrand.be. Na ontvangst wordt de betaling uitgevoerd.

Contactpersoon

A tot Z