Vrijwilligers in de kijker: David en Tom De Ridder

David en Tom De Ridder hebben een gemeenschappelijke passie: Blues.

Als Cultuurregio stimuleerden we al een tijd initiatieven die aandacht geven aan Jazz of Blues. Naar aanleiding van Lokale Helden organiseerden David en Tom De Ridder hun eerste Blues Zuidrand Event. Dat willen we uiteraard ondersteunen. De twee neven hebben nog meer plannen: 

Waarom doen jullie wat jullie (willen) doen?

Pure passie, we hebben er altijd van gedroomd om dit uit de grond te kunnen stampen en nu zijn we er gewoon mee bezig. De bedoeling is verbinden, bluesmuzikanten een forum te geven en ervoor te zorgen dat ze gehoord worden. Dit en het genre weer het podium geven dat het verdient, met een divers publiek aan de voorzijde ervan!

 Wat vind je het leukst aan jullie passie en inzet?

Dat we ze delen met elkaar, we vullen mekaar naadloos aan en zijn bereid heel ver te gaan voor onze droom. De avonden en weekends zijn soms kort door het geregel en de vergaderingen maar het geeft ons een enorme boost aan energie voor de rest van de week. Wat nog het leukste is dat het allemaal geapprecieerd wordt, door onze vrienden en familie, maar ook door de muzikanten, het publiek en de recensenten, dat geeft weer meer goesting om door te gaan naar het volgende project, een mini-festival eind september in Edegem.

Welke tip geef je aan andere vrijwilligers?

Gewoon doen! Omring je goed en volg alles goed op, de paperassenmolen houdt nooit op. Volg je passie en laat mensen meesurfen op je golf van enthousiasme. En geniet van elk moment.

A tot Z