Vrijwilliger in de kijker: Diane Grauwet

Elke maand zetten we een vrijwilliger in de Zuidrand in de kijker. Deze keer: Diane Grauwet, wandelvrijwilliger uit Mortsel. 
 
Waarom ben je wandelvrijwilliger geworden? 
Ik wandel graag en hecht veel belang aan een goede bewegwijzering. Een duidelijke, uitgestippelde wandeling is cruciaal voor een fijne wandelbeleving en om extra kilometers te voorkomen.  
Ken je het gevoel 'Naar waar moeten we nu?’. Wel, dat wil ik vermijden. Zo ben ik ooit in de Ardense bossen verdwaald geraakt. We waren de richting kwijt en er was geen markering te vinden.
Ik zou het jammer vinden mochten wandelaars in mijn eigen streek verloren lopen. Toen Streekvereniging Zuidrand op zoek was naar wandelvrijwilligers, heb ik dan ook niet getwijfeld. 
 
Wat vind je leuk aan je vrijwilligerswerk?
Ik ben ervan overtuigd dat wandelen belangrijk is voor de gezondheid. Het is goed voor je lichaam en geest. 
Wandelen is voor mij ook een sociale activiteit. Samen met mijn vriendinnen wandelen we twee keer per week. We praten bij en genieten van de natuur. 
Ik wil dat wandelaars zonder zorgen kunnen wandelen. Het geeft me veel voldoening als ik een pijltje kan bevestigen of een probleem kan doorgeven.  
Dankzij mijn vrijwilligerswerk draag ik bij aan mooie, vlotte wandelingen in de Zuidrand. 
 
Wat is jouw favoriete plek in de Zuidrand? 
Ik kom tot rust in het noordelijk gedeelte van Klein-Zwitserland in Mortsel. Een weelderig stukje groen in de dichtbebouwde stad.

A tot Z