Open Monumentendag 2020

Programma regio Zuidrand

Elk jaar in september viert Europa Open Monumentendag. In Vlaanderen valt dit traditioneel op de tweede zondag van september. Op die dag gaan de deuren en poorten van bijzondere gebouwen, landschappen en archeologische sites wagenwijd open.

Open Monumentendag zal wegens het coronavirus een andere vorm aannemen. Een Open Monumentendag zoals de voorbije edities, zit er helaas niet in. Herita moedigt iedereen aan om in te zetten op digitale ontsluiting en dit proberen we zo goed mogelijk te voorzien in het programma voor regio Zuidrand.

Hieronder kan u het programma van het huidige jaar zien. Informatie over het programma wordt in de maanden juli en augustus verder aangevuld.

OMD Edegem

Editie 2020: zondag 13 september

Met de slagzin 't Zal je leren, staat het thema educatie centraal voor de 32ste editie van Open Monumentendag. Herita sluit zich hiermee aan bij het overkoepelende Europese thema: Heritage and Education

Edegem

Een dagje kuieren in eigen gemeente en ondertussen wat bijleren over haar geschiedenis? Voor openmonumentendag zet lokaal bestuur Edegem in samenwerking met Erfgoed Edegem de wijk ‘De Leikes’ in de kijker. Ga op pad met een echte Historische Gids en ontdek naast de villa’s in cottagestijl en arbeiderswoningen die deel uitmaakten van de eerste uitbreiding van Edegem ook de plek van de eerste kerk én het verdwenen station van Edegem.

Wanneer? zondag 13 september om 10 uur en om 14 uur; de rondleiding duurt ongeveer 2 uur

Waar? vertrek aan de OLV-van-Lourdesbasiliek, Hovestraat

Prijs? gratis!  

Coronamaatregelen verplicht inschrijven (deze info volgt nog) max. 15 deelnemers per rondleiding (inclusief kinderen), elke deelnemer draagt een mondmasker (ook kinderen)
Meer weten? Cultuurdienst, Gemeenteplein 1, 03 289 26 50, cultuur@edegem.be