Inspiratienota Erfgoedcellen in Vlaanderen

211 lokale besturen, goed voor ruim 6,2 miljoen inwoners en een enorme rijkdom en diversiteit aan cultureel erfgoed. Dit is het werkterrein van de 27 erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel.

Naar aanleiding van de nieuwe Vlaamse legislatuur stellen wij, de erfgoedcellen, ons graag (opnieuw) aan u voor. Wat is dat, een 'erfgoedcel'? Wat doen we voor en met partners? En wat zijn onze ambities en verwachtingen voor de toekomst? U ontdekt het in deze brochure. 

Erfgoedcellen zijn essentieel voor de toekomst van het cultureel erfgoed. De volgende beleidsperiode voor de erfgoedcellen start op 1 januari 2027. 

We vragen met deze brochure dat de Vlaamse overheid haar engagement ten volle opneemt en ook voor de erfgoedcellen de nodige middelen voorziet, zowel om de 27 bestaande erfgoedcellen te versterken als om de oprichting van nieuwe erfgoedcellen mogelijk te maken.

Zo kunnen we, samen met de rest van de cultureel- erfgoedsector, echt werk maken van een breed gedragen, sterk verankerd en ambitieus erfgoedbeleid. Een beleid dat het erfgoed in al zijn diversiteit toegankelijk, relevant en actueel houdt. 

Downloads

Contactpersoon

A tot Z