Regio

De Zuidrand, wat is dat?

De Zuidrand, dat is (net) niet Antwerpen. De perfecte schakel tussen stad en platteland. Dichtbij alles, met groene gebieden, eeuwenoude kasteeldomeinen en enorme forten.

Tel daar talrijke wandel- en fietsmogelijkheden, gezellige terrasjes, heerlijke streekproducten en leuke logeeradresjes bij en je hebt redenen genoeg om eens te komen proeven van de Zuidrand.

De Zuidrand omvat de gemeenten net ten zuiden van stad Antwerpen: Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en stad Mortsel.

Deze gemeenten zijn samen goed voor een oppervlakte van 66,51 km² en vormen een aaneensluitende streek ten zuidoosten van de stad Antwerpen. De grootste partners qua inwonersaantal in deze samenwerking zijn de stad Mortsel, en de gemeenten Edegem en Kontich. Qua oppervlakte steekt Kontich de andere gemeenten naar de kroon. Samen kennen deze gemeenten een inwoneraantal van meer dan 111.000 inwoners, met een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 1.671,94 inw/km².

Maak zeker ook eens kennis met onze gezellige buren van de Rupelstreek, de VoorkempenLierAntwerpenSint-Katelijne-Waver en Duffel.