"Als Bermen naar Schapen kijken"

“Als Bermen naar Schapen kijken”

is de werktitel van een onderzoeks- en creatieproces dat WilderNesten (de vzw achter gebermte) en de Nieuwe Bazaaar (theatermakers) voor gebermte in 2023 en in 2024 opzetten. We organiseren drie bermwandelingen die de grondstof moeten aanreiken voor een theatervoorstelling die we in september/oktober 2024 aan het publiek en aan scholen voorstellen. De voorstelling – een theaterwandeling – is een samenspel tussen professionele theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars.

BERMWANDELINGEN

2024

FEBRUARI (data onder voorbehoud)

Gebermte Nocturne

We voeren de berm op als een betoverende nachtelijke wandelomgeving met theater, beeldende kunst, muziek, poëzie en nachtvlinder-mensen. Ontdek de bermen op een totaal andere manier dan je verwacht! Afsluitend voorzien we live-muziek en de mogelijkheid om iets te eten en te drinken.
 

Zaterdag 18 mei en Zondag 19 mei
Om 11u en 15u

Leven van de Berm

Onder leiding van deskundigen op het vlak van ecologie, planten en landschapsontwikkeling maken de wandelaars kennis met planten die op de berm groeien en een bron van leven (kunnen) zijn voor mensen en/of dieren. Samen onderzoeken we ook hoe de berm ook op andere manieren een levensbron vormt: zuurstof, filtering fijn stof, ontspanning, bescherming, nesting, ….

Maak kennis met de levengevende dimensie van de bermen en bereid je opnieuw voor op de verrassingen onderweg! Afsluitend voorzien we live-muziek en de mogelijkheid om iets te eten en te drinken.

THEATERWANDELINGEN

2024

Donderdag 19 september om 20u - première
Vrijdag 20 september om 20u
Zaterdag 21 september om 20u
Zondag 22 september om 15u - matinée

Als Bermen naar Schapen kijken

Professionele theatermakers, beeldend kunstenaars en muzikanten brengen een theatervoorstelling op, over en met de berm van Mortsel en Wilrijk. De voorstelling onderzoekt de berm als een aantrekkelijk en inspirerend stuk natuur in de stad en als ruimte voor zachte cultuur.

Voor alle data en info, neem een kijkje op de website van gebermte

Contactpersoon