Interlinie doet oproep

ERFGD ZKT KNSTNR

Speeddates met militair erfgoed

Kunstenaars en Antwerpse forten, a match made in heaven?

Ben je beeldend kunstenaar, theatermaker, schrijver of dichter en word je graag uitgedaagd in een inspirerende omgeving? Wij stellen je Vesting Antwerpen voor.

‘Vesting Antwerpen’ is de historische aanduiding van alle Antwerpse verdedigingswerken, van de middeleeuwse stadskern tot de betonforten uit het Interbellum. Ze zijn nu al vaak een inspiratiebron voor creatieve makers.

Inter_Linie wil die band tussen kunst en erfgoed nog meer aanhalen.

Voor deze eerste editie stellen 9 locaties zich tijdens een speed date aan jou voor. Hangt er iets in de lucht? Is er een match? Of word je op wel meerdere forten verliefd? Stel je keuze(s) samen en we bekijken als echte matchmakers waar jij je droom best kan verwezenlijken.

Wij zorgen er ook voor dat je de locatie kan bezoeken en de ‘sleuteldrager’ persoonlijk leert kennen. Zoek je naar ondersteuning om je productiekosten te betalen? Wij zoeken mee en brengen je in contact met mogelijke subsidielijnen.

Tijdens het maakproces gaan we bij elkaar op bezoek, en we organiseren publieksevents zodat een breed publiek wordt aangesproken. Zo laten we kunstliefhebbers kennismaken met het mooie militaire erfgoed, en erfgoedliefhebbers met kunst & cultuur.

Schrijf je nu in voor de speeddates via dit formulier!

Praktisch

Waar? BLWRK aan Fort 5 in Edegem, Vestinglaan 55.

Wanneer? 18 november 2023 van 14.00 uur tot 18.00 uur

Prijs? Gratis, inschrijven verplicht. We sluiten de inschrijvingen af op 13/11/2023.

Dit project is een samenwerking tussen Erfgoed Voorkempen, De Zuidrand, Rivier&Land, Kempens Karakter, Erfgoedlab Antwerpen en Erfgoedcel Waasland