Project Bind - Doek vzw

Project BIND - Doek vzw

BIND zoekt textieltalent en -verhalen uit de Zuidrand


Heb jij een textieltalent en of een bijzonder textielverhaal? Dan nodigt Doek vzw jou graag uit om deel te nemen aan het BIND-project in de Antwerpse Zuidrand (= de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel).

Wat gaan we doen?
Wij organiseren ontmoetingsateliers in de bibliotheken van de Antwerpse Zuidrand (= in de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel). In zo’n atelier gaan we met elkaar in gesprek via textielobjecten en persoonlijke textielverhalen. Onze focus ligt op het in dialoog gaan en het uitwisselen van kennis en ervaringen met mensen die je nog niet eerder ontmoet hebt. We luisteren naar en leren van elkaar. 

We laten in dezelfde periode ook een groot tafelkleed en borduurkoffertje rondgaan tussen de deelnemers waar zij thuis aan kunnen werken en hun eigen ambacht op kunnen toepassen. Uiteindelijk creëren wij dus samen een gedeeld kunstwerk waarin ieders verhaal met elkaar verweven is. 

We werken uiteindelijk toe naar een reizende tentoonstelling door de Zuidrand waarbij je zal kunnen kijken, voelen, horen en lezen. Een tentoonstelling waar we jullie verhalen en talenten in de kijker zetten met foto’s, audiofragmenten, teksten, verhalen, textielobjecten en tafelkleden…

Je kan het hele project volgen via de website, Facebook- of Instagrampagina van Doek vzw.

Waar en wanneer?
Onze ‘tournee’ langs de bibliotheken in de Zuidrand vindt zowel in het voor- als najaar plaats, en ziet er uit als volgt: 

September 2022:

  • Vrijdag 09/09 van 15u30-18u in de bib van Kontich, Sint-Jansplein 8.
  • Zaterdag 10/09 van 9u-12u in de bib van Hove, Kapelstraat 8.
  • Woensdag 14/09 van 13u30-16u30 in de bib van Edegem, Terelsstraat 1 
  • Dinsdag 20/9 van 14u-17u in de bib van Aartselaar, Della Faillelaan 32
  • Donderdag 29/09 van 14u-17u in de bib van Mortsel, Eggestraat 32.
  • Vrijdag 30/09 van 9u-12u in de bib van Lint, Liersesteenweg 25.
  • Zaterdag 1/10 van 9u30-12u in de bib van Borsbeek, Lindenboomstraat 3.

Wie zoeken we?
Mensen die wonen in de Antwerpse Zuidrand, en een textieltalent (jij kan dus bijvoorbeeld goed haken, borduren, breien, weven, …) of een mooi textielverhaal hebben. Misschien kon jouw oma wel mooi borduren of had jouw familie een stoffenwinkeltje. Alle verhalen zijn welkom!

Interesse?
Deelnemen is gratis, maar geef ons wel op voorhand een seintje. Er kunnen maximum 10 mensen deelnemen per ontmoetingsatelier.

  • Voor deelname aan de ontmoetingsateliers in mei: bel/sms Cosima op het nummer 0474403469 of mail naar cosima@doek-vzw.com
  • Voor deelname aan de ontmoetingsateliers in september: bel/sms Katleen op het nummer 0477901074 of mail naar katleen@doek-vzw.com

Kan je niet op de bovenstaande dagen en heb je toch interesse om mee te doen? Neem dan zeker ook contact met ons op! We ontmoeten je graag op afspraak in ons collectief atelier in Mortsel. 

Wil jij graag op de hoogte blijven van het verder verloop van dit project. Volg ons dan via onze website (https://doek-vzw.com), Facebook (@DOEKvzw) of Instagram (@doek.textile.platform).

Wie is Doek vzw?
BIND is een project van DOEK vzw, met ondersteuning van Cultuurregio Zuidrand en de Vlaamse Gemeenschap.

DOEK is een artistiek, ambachtelijk en innovatief textiel platform voor een meerstemmige community van kunstenaars, ontwerpers, makers en liefhebbers. DOEK brengt mensen van verschillende leeftijden,
achtergronden en culturen samen rond duurzaam en ambachtelijk textiel. Het uitwisselen van vaardigheden en verhalen staat bij ons voorop. Wij geloven dat de mooiste ontmoetingen en gesprekken plaatsvinden terwijl je samen iets maakt.

Contactpersoon