Streekproductenmarkt 2023

Kom op zaterdag 2 september genieten van lokale streekproducten tijdens de jaarmarkt van Edegem 

Op zaterdag 2 september van 11 tot 18u kan je tijdens de jaarmarkt van Edegem in het Gemeentepark komen proeven van lokale streekproducten op onze Zuidrand-markt. Denk aan lokale honing, groenten, bieren en gins, met muziek vanuit de Hoogmis op de achtergrond.

Wie kan je verwachten?

Amielo stadshoning

Rik, begonnen als imker in het centrum van Boechout en Antwerpen, is sterk begaan met het lot van de bijen. Met het project rond bijen op bedrijven, staan er nu ook bijenkasten op veel andere locaties, waaronder de Zuidrand-regio. Iedereen weet dat de bijen het niet gemakkelijk hebben en dat ze enorm belangrijk zijn voor onze leefomgeving en voedselketen. Met de bijen naar iedereen toe te brengen, praten ze er niet alleen over, maar doen ze er ook actief iets aan.

Amielo herken je van ver: met hun educatieve, opblaasbare bijenkorf en rauwe honing blijf je zeker plakken.

Het groentenhofke van boer Bart

Het Groentenhofke van Boer Bart is gelegen aan Keizershoek 213 in Kontich. In hun hoevewinkel bieden zij eigen producten aan en producten van lokale partners. Via www.boerenambacht.be bieden zij ook producten uit Kontich en omstreken te koop aan om af te halen in de winkel of levering aan huis. 

Bij het Groentenhofke vind je verse groenten en Lokale, Ecologische en Faire (LEF) producten.

Tisson

Michiel Tisson (restaurant Rocco en buurtwinkel Oogst, Mortsel) heeft een voorliefde voor lokale en streekgebonden producten. Hij bracht zelf de Mortselse Klein-Zwitserland Gin en het Elixier Officierke uit. Michiel werkt in zijn keuken graag met lokale producten en werkte mee aan het receptenboekje ‘Zuidrand en Rupelstreek op je bord’.

Michiels Gin en Elixier zijn een echte aanrader om te komen proeven.

Volders bieren

Ex-keldermeester van de inmiddels verhuisde brouwerij uit Waarloos, Patrick Volders, begon enkele jaren geleden terug met zijn passie voor bier, en werd hobbybrouwer. Als medewerker van de brouwerij heeft hij geleerd wat kwaliteit voor een bier betekent. Na enkele brouwsels werd het Joske geboren. Met Lily, Lewis en Moemoe heeft hij ondertussen voor ieder wat wils in zijn aanbod. 

Welk Volders bier heeft jouw voorkeur?

Streekvereniging Zuidrand

Als toeristisch aanspreekpunt is Streekvereniging Zuidrand aanwezig met een heleboel info over de streek. Wandelen, fietsen, nieuwe plekken ontdekken, een culturele uitstap plannen,... Je kan ervoor bij de Streekvereniging Zuidrand terecht. 

Bezoek onze stand en ontdek je eigen streek!

Wanneer? Zaterdag 2 september 2023, 11-18u
Waar? Gemeentepark Edegem (naast de Hoogmis)

 

Contactpersoon