Theater op locatie ZWINS

ZWINS - Theatermakery Het Eenzame Westen

Een varkenshouderij. Twee vrouwen op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur?

Theatermakery Het Eenzame Westen ging de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat leverde genoeg materiaal voor een nieuwe tragikomische voorstelling: sterk, pakkend en in een speels West-Vlaams dat tot ver buiten de West-Vlaamse provinciegrenzen goed verstaanbaar is.

En waar kan je dat beter brengen dan ergens met het zicht op de velden? Speciaal voor de Zuidrand brengen ze dit uniek theaterstuk dan ook naar Hoevewinkel Jamico in Aartselaar.

Actrices Janne Desmet en Lien De Graeve wroeten zich door een stal vol regels, papieren en perceptie en natuurlijk varkens, voeders en stront.

Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel.

Want… stoppen is verliezen.

Er is maar één weg en ’t is vooruit, ’t zijn maar de kiekens die achteruit scharten.

Ge peist nie, ge doet voort.

Want worsten groeien niet aan bomen en melk komt niet uit een doze.

Spel & tekst: Janne Desmet (Studio Tarara, Albatros, Beau Séjour) & Lien De Graeve (De Rodenburgs, ’t Arsenaal & NT Gent)
Regie, tekst & interviews: Tom Ternest
Muziek: de broers Rigole

Vanaf 18.30u kan je op het terrein terecht aan de foodtruck voor een lekkere hap en in onze bar voor een drankje. Je komt er via een tentoonstelling ook meer te weten over de landbouwgeschiedenis in onze streek.

De organisatie van dit uniek locatietheater is een samenwerking van de cultuurhuizen van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel en Streekvereniging Zuidrand.

PRAKTISCH

Data :

donderdag 16 september '21

vrijdag 17 september '21

zaterdag 18 september '21

zondag 19 september '21

Aanvangsuur : 20.30u

Locatie : Hoevewinkel Jamico, Adriaan Sanderslei 138 (bereikbaar via de Kleistraat), 2630 Aartselaar

Ticketprijs : € 15

Tickets : Er zijn voor een paar dagen nog enkele tickets beschikbaar via de ticketshop van het cultureel centrum van Aartselaar.

In de voorstelling zal er kort gebruik gemaakt worden van een stroboscoop.

Voorheen stonden deze voorstellingen gepland op boerderij Malisart - Bella & Rosita te Edegem maar wegens onvoorziene omstandigheden zijn ze verzet naar een nieuwe locatie, Hoevewinkel Jamico te Aartselaar.

Foto's © Carlo Verfaille