Week van de Belgische Muziek 2022

De week van 31 januari tot en met 6 februari '22 staat opnieuw volledig in het teken van Belgische muziek. De spotlights worden dan weer volop gericht op muziek van eigen bodem, ook in de Zuidrand!

STEM MEE!

In de Zuidrand vieren we de Week van de Belgische muziek o.a. met de tweede editie van onze eigen Top 100. En jullie stellen die samen!

Stuur vóór 3 februari '22 jouw favoriete top-3 naar beltop100@radiozuidrand.be en bepaal mee hoe de lijst eruit zal zien. Je maakt dan ineens kans op 1 van de 5 exemplaren van het prachtige Belpop Bonanza Zuidrand-boek die we onder de inzenders verloten.

Heb je nood aan inspiratie? Klik dan hier en bekijk de lijst van de vorige editie.

TOP 100 OP RADIO ZUIDRAND

Luister op zaterdag 5 februari '22 tussen 10 en 18u naar Radio Zuidrand! Geniet mee en kom te weten wie er allemaal in de lijst staat en wat de top 10 zal zijn. Maar vooral... wie jullie absolute nummer 1 is! Misschien is het dit keer wel een artiest uit de Zuidrand?

Meer info over hoe je Radio Zuidrand kan beluisteren kan je terugvinden op https://www.radiozuidrand.be/.

BELGISCHE MUZIEK IN DE BIB

Bibliotheken uit de Zuidrand zetten tijdens deze muzikale feestweek Belgische muziek extra in de kijker. 

Zo kan je o.a. in de bib's van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich (hoofdbib) en Lint ontdekken wat ze allemaal in hun aanbod hebben.

Van de beste cd's en biografieën tot het unieke Belpop Bonanza Zuidrand-boek.

BELPOP BONANZA TURA-SPECIAL

1 van dé grote helden uit de Belgische muziek is Will Tura en hij wordt 80!

Op vrijdag 4 februari '22 brengen Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) in het cultureel centrum van Aartselaar een eerbetoon aan de keizer van het lichte lied. Ze loven zijn vakmanschap, zijn onwaarschijnlijke catalogus en de geweldige verhalen die hem omringen.

Wat zijn Tura’s grootste buitenlandse hits? Hoe klinkt hij in het Hongaars? En hoeveel liedjes heeft hij in stock voor Moederdag?

Kom het te weten tijdens een avond waarin alle facetten die onderbelicht bleven aan bod komen. Met de goedkeurende stempel van Will zelve.

Het eerbetoon start om 20.15u en de ticketprijs is € 21. Meer info en tickets via www.cultureelcentrumaartselaar.be.

Met dank aan Radio Zuidrand, VI.BE en de lokale besturen van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

Contactpersoon