Week van de Korte Keten 2023

Op zondag 14 mei 2023 organiseerde Streekvereniging Zuidrand tijdens de Week van de Korte Keten samen met lokale streekproducenten en landbouwers een proevertjestocht door de regio. Je kreeg een blik achter de schermen van de producent en landbouwer, én je kon proeven van lokale Zuidrand producten. 

Een fietsroute leidde je doorheen de Zuidrand en langs de deelnemende partners die elk een proevertje aanboden. Je kocht deze proevertjesbon (gaf recht op 4 verschillende proevertjes) aan voor 15€

Groentenhofke verwende je met lokale rauwe honing van Amielo. 

Bij Melkveebedrijf 's Jongers genoot je van een ambachtelijk Bella Boule ijsje.

CSA Grondsmaak toverde verse pizza’s uit haar houtoven met kraakverse groenten van het veld tussen 12u-15u.

Bioboerin Corazon gaf om 13u30 en 15u toelichting bij het CSA concept en vertelde je meer over het belang van kleine en korte keten producenten.

Bij de Bloemenplukweide in Aartselaar haalde je de lente in huis met een vers veldboeket (8 bloemen).

Korte Keten picknick

Je kon ook een korte keten picknick met ambachtelijke producten bestellen voor onderweg. Met heerlijke pistolets en streeklekkernij Kontichs specfour van Bakkerij Sint-Rita, ambachtelijke charcuterie van Jovade, geiten-en schapenkaas, koudgeperste sapjes van Filoes en scharreleitjes. 

1 proevertjesbon (honing, ijsje, pizza en boeketje) aan € 15

Picknick 2 personen (+ 2 proevertjesbonnen) aan € 60

Picknick 2 kinderen aan € 20

Start- en ophaalpunt: Het Groentenhofke, Keizershoek 213 te Kontich. 

Kinderen konden zich uitleven tijdens leuke boerderijspelletjes en de opblaasbare bijenkorf ontdekken van de lokale imker bij het Groentenhofke.

Contactpersoon