Week van de Smaak 2019

Tijdens de Week van de Smaak van 15 tot 25 november in 2019, zette Streekvereniging Zuidrand haar smakelijke troeven uit de regio in de kijker. 

Een aantal Zuidrand chefs gingen aan de slag met lokale en/of streekproducten in een uniek suggestie (menu),dé uitgelezen kans om culinair kennis te maken met de Zuidrand!

Zo kon je proeven van creatieve gerechten bij onze horecapartners Restaurant Tisson in Mortsel, Brasserie Hof Ter Linden in Edegem, Restaurant Jacqueline in Boechout, Bistro SoepterineBits N BitesRestaurant De Ganzenpoel en huiskamerrestaurant Conblani in Kontich en De Vondeling in Lint. 

Of je kon ook een bijzonder zuurdesem ‘Boechouts Molenbrood’ ontdekken, met veel passie ambachtelijk gekneed door Lina’s in Mortsel, op basis van het meel van de Boechoutse Steenen Molen.

Of een kijkje nemen achter de schermen tijdens het open atelier van Chocolaterie Soetkin, die ambachtelijke pralines maakte zoals het rasechte Kontichs Kontje

Daarnaast viel er ook heel wat lekkers te ontdekken in de verschillende Zuidrand gemeenten!

Zo kon je in de bibliotheek van Stad Mortsel terecht voor een unieke tentoonstelling rond Agfa Gevaert, 'Met Gevaert aan tafel' snuistert door vergeten menu's van Lieven Gevaert.

Gemeente Hove organiseerde opnieuw een heuse ‘Wandeling van de Smaak’ langs haar handelaars en ondernemers tijdens het weekend van 24-25 november.

Ook gemeente Kontich pakte op 19 november uit met een workshop die je inspiratie bood voor een gezonde, lekkere en gevarieerde lunchbox.