Zuidrand Klassiek 2021 - 2022

Zuidrand Klassiek! seizoen 2021 - 2022

Zuidrand Klassiek! is een uniek concept met 7 concerten op verschillende locaties in de Zuidrand.

Al voor het zestiende seizoen bieden we een zeer divers en kwalitatief hoogstaand programma.

Jonge toptalenten op trompet en viool wisselen we dit seizoen af met minder verwachte instrumenten, zoals accordeon en mandoline, en met ervaren musici in pianoduo of strijktrio. Twee concerten rond zang en opera-aria’s vervolledigen de concertreeks.

Klik hier om het programma voor seizoen '21 - '22 te ontdekken via de seizoensbrochure. Onderstaand vind je een beknopt overzicht terug.

Simon Van Hoecke and friends

Donderdag 23 september 2021 - 20.15u - Heilig Kruiskerk te Mortsel

Concert door het koperensemble van trompettist en docent trompet Simon Van Hoecke. Hij introduceert in 'Trumpet for all ages' een aantal jonge toptalenten.

Desguin Strijkkwartet

Donderdag 4 november 2021 - 20.15u - Kerk van O.L.V.-geboorte te Lint

Het jonge, ambitieuze en veel gevraagde Desguin Strijkkwartet brengt u in vervoering met strijkkwartetten van Haydn en Rachmaninov.

Alon Sariel & Vincent Lhermet
 
Donderdag 25 november 2021 - 20.15u - Sint-Jacobuskerk te Borsbeek

Alon Sariel op mandoline en Vincent Lhermet op accordeon zijn twee virtuozen, met een grote passie voor instrumenten, die hun roots hebben in de volksmuziek. U zal merken dat ze ook een plaats verdienen op het klassieke concertpodium.

VIVA!opera

Donderdag 27 januari 2022 - 20.15u - Cultuurhuis Altena (kapel) te Kontich

De fameuze tenor Denzil Delaere, de contralto Sarah Laulan en pianiste Veronika Iltchenko brengen een gedreven uitvoering van de mooiste aria’s uit beroemde opera’s.

The Grand String trio

Donderdag 24 februari 2022 - 20.15u - Zaal Da Capo te Hove 

The Grand String trio toont in het programma ‘Het Jonge genie’ dat componisten als van Beethoven, Schubert en Dohnányi al meesterwerken voor strijktrio schreven op momenten dat ze nog onbekend waren. Een verrassend concert!

Veerle Peeters & Jan Vermeulen

Donderdag 31 maart 2022 - 20.15u - Sint-Leonarduskerk te Aartselaar

Weens sentiment en Hongaarse passie! Het pianowerk van vierhandig samenspel van Johannes Brahms behoort tot de meest delicate werken uit het klassiek repertoire. Veerle Peeters en Jan Vermeulen spelen Brahms op pianoforte.

Emma Posman & Bert De Rycke

Donderdag 28 april 2022 - 20.15u - Sint-Antoniuskerk te Edegem

De sopraan Emma Posman en pianist Bert De Rycke is één van de meest beloftevolle duo’s. Ze brengen liederen van Robert Schumann en Franz Schubert, maar ook opera-aria’s van Massenet, Rossini en Mozart.

TICKETS & ABONNEMENTEN

Tickets kosten 14 euro (5 euro voor -26 j). Een abonnement kost 70 euro.

Reservaties van tickets en abonnementen zijn mogelijk via Orfeo op info@orfeo.be of 03 449 16 87.

De reservatie is definitief na betaling op rekeningnummer BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw te Edegem.

Gelieve de datum van het concert en het aantal tickets te vermelden.

Voor een aantal concerten kan je ook tickets aanschaffen via de ticketshops van Aartselaar, BorsbeekKontich, Lint en Mortsel (klik op de naam van de gemeente).

Zuidrand Klassiek! is een samenwerkingsverband tussen Streekvereniging Zuidrand en de gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel. Ondersteund door de Vlaamse gemeenschap en met de gewaardeerde steun van Pianomobil, uitvaartcentrum Eugène Timmermans en Belfius Hove - Mortsel - Kontich.

© foto Alon Sariel : Marc Rodenberg

© foto Emma Posman : Simon Van Rompay

Bovenlokale cultuurwerking in de Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is sinds 2020 erkend als intergemeentelijk samenwerkingsverband voor bovenlokale cultuurwerking. Ze neemt een sterk verbindende rol op voor de culturele werking in de regio. Zo kan je bij ons onder andere terecht voor ondersteuning bij je bovenlokaal cultuuridee.

Contactpersoon