Projectmedewerker Trage Wegen

Heb jij kennis van overheidsopdrachten en/of werfopvolging en wil je mee helpen bouwen aan trage wegen in de Zuidrand? Dan ben jij de juiste persoon om het team van Streekvereniging Zuidrand te versterken.

Streekvereniging Zuidrand zoekt:
Projectmedewerker Nature Smart Cities – Trage wegen 
Deeltijds (50%) – m/v/x – contractueel – schaal B1-B3

Wie zijn we?

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) en werkt aan projecten op het snijvlak van natuurbehoud, landschapszorg, erfgoedbeheer, toerisme en cultuurbeleving. Met een team van 5 medewerkers ondersteunen we de gemeenten. Door de unieke samenwerking tussen overheden en veldwerkers versterken we de regionale identiteit.  Daarnaast zetten we in op sensibilisatie van het brede publiek.

Nature Smart Cities

De Streekvereniging Zuidrand is partner in het Interreg 2 Zeeën project Nature Smart Cities (NSCiti2S). Doelstelling van dit project is het opmaken van een business model voor de realisatie van green infrastructure (GI). Daartoe werken verschillende partners uit de 2 Zeeënregio samen. Zowel steden en gemeenten als universiteiten zijn betrokken. De Streekvereniging Zuidrand zal met ondersteuning van de provincie Antwerpen 7 demonstratieprojecten realiseren. Het gaat om de aanleg van vlonderpaden en halfverhardingen in natte groene zones.

Wat staat je te wachten in deze uitdagende job?

Als medewerker Nature Smart Cities – trage wegen voer je vanuit de Streekvereniging mee het Interreg 2 Zeeën project Nature Smart Cities uit. Tevens verzorg je de communicatie van de Streekvereniging voor dit project. De functie omvat onder andere volgende taken:

 • Je staat in voor de realisatie van de demonstratieprojecten. Hiertoe werk je nauw samen met de diensten Omgeving van de gemeenten. Je maakt bestekken op en verzorgt de aanbestedingsprocedure. Ook de opvolging van de werken behoort tot je takenpakket.
 • Je volgt inhoudelijk het business model mee op dat opgemaakt wordt door de academische partners van het project en levert input vanuit de ervaring met de demonstratieprojecten aan deze partners.
 • Je bereidt de halfjaarlijkse declaratie van het project NSCiti2S voor en dient deze tijdig in.

 

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland.
 • Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma.
 • Je kan aantoonbare ervaring voorleggen van werken met overheidsopdrachten en/of aanleg van trage wegen.
 • Aantoonbare interesse / affiniteit met natuurbeleving en/of landschappen is een pluspunt.
 • Kennis van de regio is een pluspunt.
 • Je kan zelfstandig en projectmatig werken.
 • Je kan enthousiasmeren en een visie overbrengen.
 • Je bent communicatief onderlegd.
 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Je bent bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk.
 • Je slaagt in de selectieprocedure  (schriftelijke en mondelinge proef week 25/2/2019).

 

Wat staat hier tegenover?

Binnen deze uitdagende functie zal je actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Streekvereniging Zuidrand. Deze functie geeft je de kans om met lokale besturen en organisaties in contact te komen binnen de twee Zeeën regio, bij te dragen aan een business model en te werken aan toegankelijkheid van de open ruimte in de Zuidrand.

Je wordt contractueel benoemd tot 25 februari 2022.

Je verkrijgt een bruto aanvangswedde vanaf € 16 044,86 per jaar (voor 5 jaar relevante ervaring), aangevuld met maaltijdcheques, fietsvergoeding, tweede pensioenpijler, aansluiting sociale dienst en hospitalisatieverzekering.

Voor deze vacature wordt een wervingsreserve met een duur van 1 jaar vastgelegd.

Waar wacht je nog op?

Je bezorgt bij interesse jouw cv en een kopie van jouw diploma uiterlijk op 18 februari 2019 via mail t.a.v. wannes.delaender@dezuidrand.be met de vermelding van de functie waarvoor u solliciteert.

Meer informatie kan u op eenvoudig verzoek bij Wannes De Laender (0483 56 01 68, wannes.delaender@dezuidrand.be) of Lotte Meuleman (0478 99 40 47, lotte.meuleman@provincieantwerpen.be ) verkrijgen.