Wandelkaart Zuidrand

Lancering nieuwe wandelkaart 30 juni 2018 Hof ter Linden Edegem

195 KM WANDELLUSSEN

De ideale gelegenheid om samen met het gezin, vrienden of wandelvereniging de mooiste plekjes in de Zuidrand te ontdekken!

Wandelgebied Zuidrand biedt je een selectie van 195 km wandellussen langsheen kasteeldomeinen, forten, beekvalleien, boscomplexen en landbouwgebieden die typerend zijn voor deze regio. Met de nieuwe wandelkaart kunnen wandelaars maar liefst 17 km wandelpaden in de Zuidrand ontdekken die voorheen niet op de kaart stonden.

NIEUWE WANDELINGEN TROEF

De wandelkaart heeft heel wat moois in petto voor haar bezoekers, zo zijn er veel nieuwe wandelingen te verkennen in de Zuidrand. Onder meer de John Juchemwandeling in Mortsel, de Zandbergenwandeling in Kontich, de uitbreiding van het Bos- en Beemdenpad in Lint en Hove met het Laarzenpad en het Uilenbos.

Daarnaast kan je ook de nieuw aangelegde paden in Hof ter Linden in Edegem, nieuwe paden in Landschapspark Frijthout (Hove) en sportpark Sneppenbos (Boechout) exploreren.
Ook de prachtige wandelingen in gemeenten Aartselaar, Borsbeek en district Wilrijk blijven sterkhouders op de nieuwe wandelkaart.

STREEKVERENIGING ZUIDRAND

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. Voor deze wandelkaart werkt ze samen met de gemeente Boechout en district Wilrijk.

Ze werkt aan projecten op het snijvlak van natuur-, landbouw -en landschapszorg, open ruimte, erfgoedbeheer en -behoud, toerisme en cultuurbeleving. Door de unieke samenwerking tussen overheden en vrijwilligers versterken we de streekidentiteit.

De nieuwe wandelkaart is sinds 2 juli 2018 verkrijgbaar in het gemeentehuis van bovenstaande 9 gemeenten en kost 5 euro.