Week van de Belgische Muziek

muziek

Week van de Belgische Muziek: Ode aan de Belgische muziek!

Tijdens de Week Van De Belgische Muziek (8 t.e.m. 14 februair 2021) wordt muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights gezet. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek en ook de Zuidrand draagt haar steentje bij!

Verschillende Zuidrandgemeentes zetten, jouw talent in de kijker (via al hun websites en social media). Bekijk het programma onderaan en ontdek wat er allemaal deze week in de Zuidrand te beleven valt! 

Luister Belgisch op de Lintse Spotify-playlist

Speciaal voor de Week Van De Belgische Muziek doken we in onze (gigantische!) archieven. Ongelooflijk veel Belgische artiesten zijn in de afgelopen tientallen jaren in OC De Witte Merel gepasseerd. Je ontdekt ze via deze Spotify-playlist! Het resultaat is een leuke combinatie van gevestigde namen en jong talent. Van Toots Thielemans in 1998 tot Meskerem Mees in 2020!
Zijn er Belgische acts die we in deze Spotify-lijst over het hoofd hebben gezien? Of heb je specifieke, mooie, unieke of bizarre herinneringen aan een optreden van een Belgische artiest of band in OC De WItte Merel? (Zelfs misschien van vroeger dan 1998?) We horen het graag via onze Facebook-pagina of Instagram-pagina!

 

De Witte Merel kleurt Belgisch dankzij Tal en Thee

Passeer je tijdens de Week Van De Belgische Muziek (8-14 februari 2021) tussen 17u en 22u langs OC De Witte Merel? Neem dan zeker een kijkje naar de ramen (eerste verdieping kant Liersesteenweg). De creatieve geesten van Tal & Thee ontwikkelden een kort schaduwspel en laten zo ons favoriet ontmoetingscentrum opnieuw een beetje tot leven komen!

 

Aartselaarse top 3 Belgische muziek op de wekelijkse markt! 

Op vrijdag 12 februari (10u-12u) spelen we op de wekelijkse markt de favoriete nummers van onze inwoners. Je kunt dan je wekelijkse boodschappen doen op de tonen van heerlijke Belgische evergreens! Stuur voor 11 februari jouw top 3 van Belgische liedjes via dit stemformulier en steek onze Belgische artiesten een hart onder de riem. 

 

Belgische Top 100

Op 13 februari zendt Radio Zuidrand een Belgische Top 100 uit. Wil je zeker zijn dat jouw favoriete Belgische nummers erin staan? Stuur je top 3 vóór 11 februari naar beltop100@radiozuidrand.be en luister tussen 10 en 18 u. of je favoriete liedjes in de lijst staan.

 

Live vanuit Cultuurhuis Altena

Op zondag 14.02 zendt Radio Zuidrand live uit vanuit Cultuurhuis Altenain Kontich alle ingestuurde demo's van onze oproep muzikaal Zuidrandtalent. Wil je ons lokaal talent leren kennen? Luister dan zondag naar Radio Zuidrand! 

 

Live vanop je balkon, terras, zolder, …

Als afsluiter moedigt VI.BE iedereen met een hart voor muziek – elke lokale held, van rockers en rappers tot zangers, dj’s en trompettisten – aan om mee een massale ode te brengen. Installeer je op zondag 14 februari om 17 u. stipt op je stoep of open je raam en breng een eigen liveversie van een Belgisch nummer dat je nauw aan het hart ligt. Liefde klonk nog nooit zo schoon, da’s nu al zeker!

Meer info via cultuur@kontich.be en op https://vi.be/events/ode-aan-de-belgische-muziek.

Met dank aan Radio Zuidrand, gemeentes Mortsel, Lint, Aartselaar, Hove en Kontich, Streekvereniging Zuidrand en VI.BE.