Hoeve Dieseghem

De Hoeve Dieseghem, zoals we die nu kennen, is het enige overblijfsel van de Frankische villa ‘Tissengien’, die voor de 11e eeuw het huidige Mortsel, Hove en Edegem omvatte.

Ze is nu één van de locaties van het cultureel centrum. De ruimten worden gebruikt voor kleinschalige voorstellingen uit het eigen programma maar kunnen ook door verenigingen of organisaties gehuurd worden voor tentoonstellingen, schouwburgactiviteiten, academische zittingen, studiedagen, vergaderingen, repetities, enz...

De Hoeve is ingedeeld in zes ruimten: De potstal werd ingericht als een soort amfitheater en leent zich dan ook voor kleine uitvoeringen, concerten, tentoonstellingen, voordrachten, poëzie… De hooizolder is bijzonder monumentaal en geschikt voor tentoonstellingen, vergaderingen en film. De beste kamer en de graanzolder zijn bruikbaar als vergader– of tentoonstellingsruimten. De woonkamer werd ingericht als café en beschikt over een uitgeruste toog met drankenkoeling. Ze leent zich uitstekend als ontmoetingsruimte. De schouw met ‘Leuvense Stoof’ vormt het hart van deze kamer. De opkamer heeft een erg laag plafond en is enkel geschikt als omkleedruimte voor artiesten.


De hoeve staat aan de rand van het verrassende natuurgebied Klein Zwitserland.