Zuidrand inspiratiegids

Open valleien, majestueuze forten en kastelen, kronkelende beken, verborgen pareltjes en prachtige landschappen … onze Antwerpse Zuidrand heeft het allemaal.

Met de toeristische inspiratiegids ontdek je al wandelend of fietsend de mooiste plekjes en unieke attracties in de regio.

Tel daarbij gezellige terrasjes, heerlijke streekproducten en leuke logeeradresjes en je hebt redenen genoeg om eens te komen proeven van de Zuidrand.

Ga op (wandel)avontuur langs de mooiste trage wegen en vlonderpaden, terwijl kinderen zich kunnen uitleven in wilgenhutten en speelbossen of de Zuidrand wandelapp uittesten.

Ontdek de wondere wereld van de ruimte bij sterrenwacht Urania of geniet van een historische rondleiding langs het rijke erfgoed in onze streek, zoals de Brialmontforten of indrukwekkende kastelen.

Haal een frisse neus in het verborgen natuurreservaat Klein-Zwitserland in Mortsel of de Oude Spoorwegberm in Kontich, het langste natuurdomein van Vlaanderen. In het uitgestrekte openruimtegebied de Boshoek tussen Hove, Kontich en Lint doorkruis je unieke landschappen zoals het Uilenbos.  

Het kasteeldomein Hof ter Linden in Edegem combineert moeiteloos erfgoed en natuur met een smakelijke stop in één van de koetshuizen.

In park Solhof in Aartselaar, maar ook langs de Koude Beek en Fort 3 in Borsbeek is het aangenaam vertoeven. De natuurgebieden De Reukens in Aartselaar en Landschapspark Frijthout in Hove zijn evenzeer echte pareltjes die je met of zonder gids kan verkennen.

Een passie voor koken met streekgebonden producten? Lokale chefs inspireren met heerlijke recepten waarmee je de lekkerste creaties op tafel tovert.

De Zuidrand strekenmand, boordenvol streeklekkers, is dan ook het ideale cadeau voor echte foodies!

Heb je zin gekregen om de Zuidrand te verkennen?

Download de digitale versie of haal een gratis exemplaar bij de onthaalbalies van de Zuidrand gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

Downloads