Groene speelplekjes via Groenzoeker

Op zoek naar een origineel uitstapje?

Met Groendoener ontdek je de Zuidrand zoals nooit tevoren! Kinder- en jongerenreporters dagen je uit met een gekke, originele of gedurfde challenge op een natuurlijke speelplek.

Want de Zuidrand, dat is spelen, ravotten, chillen, wandelen ... in de natuur

Meer dan 200 speelplekken liggen in de Zuidrand in parken, in bossen en op pleintjes te wachten om ontdekt te worden.

Een tip: combineer verschillende plekken al wandelend of fietsend door gebruik te maken van de trage wegen.

Bekijk de speelplekken en trage wegen via deze interactieve kaart. Bij de speelplekken die groter staan aangeduid, hoort ook een filmpje met een challenge. 

Meer gedetailleerde PDF's met speelplekken en trage wegen per gemeente, kan je hieronder downloaden.

Benieuwd naar de challenges die onze kinder- en jongerenreporters opnamen? Bekijk ze via de YouTube-playlist 'Groendoener

Het project groendoener is een samenwerking tussen het departement Leefmilieu van provincie Antwerpen, Sportpret vzw, een OpenStreetMap-België Consultent en Createlli vzw. Het project kwam tot stand met steun van Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. 

Het project Groendoener kadert binnen het strategisch project ‘Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand’. Provincie Antwerpen, lokale besturen, de Vlaamse Overheid, middenveldorganisaties en burgers bundelen de krachten om de open ruimte in de Antwerpse Zuidrand beleefbaar te maken met plaats voor natuur en bos, trage wegen en water, duurzame landbouw, erfgoed en ontspanning.

Downloads