Erfgoed beleven met de ErfgoedApp

DE ERFGOEDAPP


Ken je de erfgoedapp? Het is een gratis app van de Vlaamse erfgoedkoepel Faro. In heel Vlaanderen bezorgt de ErfgoedApp extra uitleg bij tal van monumenten en plekken met een bijzondere geschiedenis. Download de app via de App Store of Play Store op jouw smartphone en je kunt aan de slag.

Wil je zelf ook een tour of plek toevoegen aan de erfgoedapp? Klik hier voor meer info, of contacteer de medewerkers van de erfgoedcel.

TOUR


Ontdek waar u de ErfgoedApp kan gebruiken via de kaart of lijst. Download vervolgens een bezoek of tour naar keuze. Eens u een tour hebt gekozen ziet u enkel de informatie van die tour. 

 
DICHTBIJ


Hier krijgt u een overzicht van informatie in uw buurt. Deze informatie kan afkomstig zijn van beacons of gps-punten. De informatie die het dichtst bij u is, zal bovenaan getoond worden in het overzicht. U kan zelf kiezen welke informatie u wil bekijken door erop te klikken.

 
SCAN


Met de scanfunctie kan een bezoeker een digitaal beeld maken van een erfgoedobject of -beeld om meer informatie te krijgen. De scanfunctie werkt ook in boeken en tijdschriften. De informatie die vervolgens op het scherm verschijnt kan een video- of audiofragment zijn, maar evengoed een volledige app met knoppen en meerdere pagina’s. De aangeboden informatie maakt u eenvoudig zelf aan via de ErfgoedApp-manager.

 
KAART


De kaart verschijnt bij wandelingen en erfgoedroutes die werken met gps-punten. De kaart verschijnt na het downloaden van de tour. Op de kaart ziet u de POI's die u kan aanklikken en openen en die u kan gebruiken om te navigeren naar een bepaald punt.

WAAR VINDT U DE ERFGOEDAPP?


De ErfgoedApp kunt u downloaden via het aanbod in Google Play of de Apple App Store. Zoek naar ‘ErfgoedApp’ of naar het appsymbool en druk op ‘Download’. De app is niet groot en past dus op de meeste smartphones. Voor een vlotte werking is een internetconnectie (wifi, 3G, 4G) noodzakelijk, ook al zijn er oplossingen voorzien voor ruimtes (bv. een kasteel, kelder …) zonder internetbereik. De app vereist versie 4.4 of nieuwer voor Androidtelefoons of -tablets. Voor iPhone, iPad en iPod touch is iOS 10 of nieuwer vereist.

A tot Z