Fietskaart Zuidrand

Fietsen door de Zuidrand

Open valleien, majestueuze forten en kastelen, kronkelende beken, verborgen pareltjes en prachtige landschappen, de Antwerpse Zuidrand ontdek je al fietsend!

Een prachtig gebied dat bij velen ongekend is, omdat het vaak verstopt zit achter bebouwing en (spoor)lijnen.

Daar willen de provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand samen met lokale besturen, de Vlaamse overheid, middenveldorganisaties en burgers verandering in brengen.

Fietskaart Zuidrand

De fietskaart bundelt vijf fietslussen die dwars door de Zuidrand lopen. Elke lus zet een ander aspect in de kijker, van de forten en kastelen over beekvalleien tot prachtige landschappen, er is voor ieder wat wils.

Je kan de lussen naar hartenlust combineren om langere afstanden te fietsen.

Om de inwoners van de Zuidrand de kans te geven om hun omgeving met de fiets te ontdekken tijdens de coronacrisis, werd de fietskaart vervroegd gelanceerd.

Onderaan de pagina kan je de overzichtskaart downloaden.

Ook de PDF's van de 5 verschillende fietslussen kan je apart downloaden. 

Praktische info

Knooppunten

De fietslussen zijn volledig bewegwijzerd via de bekende fietsknooppunten.

Meldpunt Routedokter

Ontdek je een probleem tijdens je fietstocht? Is er een bordje verdwenen, beschreven of uitgerukt? Vul het meldingsformulier in op www.routedoktor.be

Op diezelfde website vind je bovendien up-to-date informatie over werken en omleidingen.

Naar de Zuidrand

De startpunten voor de fietslussen vind je terug op de kaart. Startpunten liggen in de nabijheid van het openbaar vervoer of in de buurt van een parking.

Meer informatie over bus- en treinstations vind je op de websites van NMBS en De Lijn

De fietskaart is een realisatie van provincie Antwerpen en Streekvereniging Zuidrand en werd ontwikkeld binnen het open ruimte project, in samenwerking met de leden van de werkgroep wandelen en fietsen.

Dit strategisch project 'Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand' maakt de open ruimte beleefbaar met plaats voor natuur, bossen, water, landbouw, erfgoed en ontspanning. 

Contactpersoon

A tot Z