Virtueel wandelnetwerk

Wandelwijzer is het virtueel wandelnetwerk van de provincie Antwerpen. Het biedt stapplezier op maat van de hedendaagse wandelaar: innovatief, flexibel, kwaliteitsvol én duurzaam. En vooral digitaal! Dat is het wandelnetwerk van de toekomst. De Zuidrand krijgt de primeur met 150(!) kilometer virtuele knooppunten en trajecten.

Net als bij de bewegwijzerde wandelnetwerken selecteren wandelaars hun trajecten. Elk kruispunt krijgt een knooppuntnummer. De wandelaar stippelt zelf de route langs de knooppunten uit op de navigatie-app, of eventueel digitale routeplanner of gps. Nieuw is dat je langs de weg geen borden ziet. 

Belangrijkste bonus van een virtueel wandelnetwerk? De routedata zijn steeds up-to-date. Door de vlotte samenwerking met populaire routeplanners vloeien wijzigingen op het terrein automatisch door naar de diverse digitale platformen. De virtuele ontsluiting laat toe om in de toekomst kort op de bal te spelen en actuele informatie te delen met de wandelaar.

Start jouw virtuele wandeling: 

  • Stap 1: Download de gratis navigatie-app "Wandelknooppunt" in de Play Store of App-store en meld je aan. 
  • Stap 2: Activeer de gps-functie van je smartphone en bepaal je locatie op de kaart.
  • Stap 3: Stippel een wandeling uit op basis van je locatie en selecteer (virtuele) knooppunten in de buurt.

Bewegwijzerde knooppunten zijn rood. Virtuele knooppunten zijn grijs. 

Toch liever bewegwijzerd op pad? De wandelkaart van het Wandelgebied Zuidrand leidt je langs 195 km bewegwijzerde wandellussen. Voor 5 euro kan je ze aanschaffen via onze verkooppunten.